Banner fotowedstrijd scheurkalender

Vooruitblik: dit gaat Apple aankondigen op 21 maart

Deel dit artikel

,

Volgende week kunnen we ons weer opmaken voor een nieuw evenement van Apple. Maar wat gaat het bedrijf 21 maart precies aankondigen? We zetten onze verwachtingen op een rijtje.

Doorgaans kondigt Apple in het najaar een nieuwe iPhone aan, maar al eerder in het jaar organiseert het bedrijf verschillende andere evenementen. Zo vind naar alle waarschijnlijkheid in juni ontwikkelaarsconferentie WWDC plaats en staat ook voor 21 maart aanstaande een keynote gepland. Officieel is niet bekend wat Apple dan gaat presenteren, al doen er al behoorlijk wat geruchten de ronde.

De meest hardnekkige hebben betrekking op de iPhone SE of 5SE, een kleiner 4 inch-model dat waarschijnlijk over dezelfde hardware beschikt als de iPhone 6. Zo zou de compacte smartphone voorzien zijn van dezelfde Apple A9- en M9-chips en tenminste 16GB opslag. Nieuw is de aanwezigheid van nfc, dat gebruikt kan worden voor het doen van contactloze betalingen. Als we de geruchten mogen geloven wijkt het design weinig af van de iPhone 5S, maar zijn de zijkanten van het toestel iets meer afgerond. We zijn benieuwd.

Op 21 maart wordt ook de onthulling van een nieuwe iPad verwacht. Dit wordt geen directe opvolger van de iPad Air 2, maar waarschijnlijk een kleinere versie van de iPad Pro. In tegenstelling tot die tablet heeft het apparaat een 9,7 inch-scherm met een Retina-resolutie. Onderhuids zal de kleinere iPad Pro weinig afwijken van zijn grote broer, die een gigantisch 12,9 inch-scherm heeft. Zo zal er een A9X-chip, 4GB RAM en een Smart Connector voor het magnetisch koppelen van accessoires aan boord zijn. Voor apps en media is 32 of 128GB opslag beschikbaar. De kleinere iPad Pro zal ook ondersteuning hebben voor de Pencil, Apples recent geïntroduceerde stylus.

Het evenement op 21 maart zal tevens ingaan op kleinere aankondigingen, zoals nieuwe polsbandjes voor de Apple Watch en nieuwe versies van iOS, OS X, watchOS en tvOS. We verwachten onder meer dat Apple kort na de presentatie iOS 9.3 beschikbaar stelt. Deze update, die onder meer de schermdimmende functie Night Shift introduceert, wordt al geruime tijd getest en lijkt zo goed als gereed voor een officiële lancering.

Wil je niks missen van alle aankondigingen, dan kun je vanaf 18 uur Nederlandse tijd de livestream volgen via de website van Apple.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden