Banner fotowedstrijd scheurkalender

De 5 belangrijkste verbeteringen van de Galaxy S7

Deel dit artikel

,

De Samsung Galaxy S7 is sinds vorige week in Nederland verkrijgbaar. Het toestel lijkt in veel opzichten op zijn voorganger, maar voert toch een aantal ingrijpende veranderingen door. Dit zijn de 5 belangrijkste op een rijtje.

1. Stof- en waterdichte behuizing

Hoewel het design van de Galaxy S7 amper is gewijzigd, is wel degelijk het een en ander vernieuwd. Zo is de smartphone IP68-gecertificeerd, wat betekent dat hij stof- en waterbestendig is en maximaal 30 minuten onderwater kan overleven. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor een flinke regenbui of als je het toestel per ongeluk in het toilet laat plonsen.

Om dit te bewerkstelligen, heeft Samsung vooral onderhuids aanpassingen moeten doen. Van de buitenkant lijkt de Galaxy S7 erg op zijn voorganger. Wel steekt de cameralens wat minder uit en loopt de achterkant aan de zijkanten iets af. Dat zorgt voor meer grip als je het toestel vasthoudt.

2. Verbeterde camera

Samsung pronkt echter het meest met de vernieuwde camera. Hoewel deze over minder megapixels (12 in plaats van 16) beschikt, is de sensor voorzien van een hoger diafragma (f/1.7). Hierdoor kan de camera meer licht opvangen, waardoor vooral in donkere situaties beter foto’s worden gemaakt. Daarnaast stelt de camera sneller scherp en hij kan beter focussen op bewegende objecten.

3. Always-on display

De Galaxy S7 is voorzien van een zogeheten always-on display. Dit houdt in dat de smartphone altijd de tijd, datum en notificaties op het scherm toont, ook wanneer het is vergrendeld. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over het extra energieverbruik, omdat zwarte pixels niet verlicht hoeven worden en hierdoor amper stroom verbruiken.

4. Grotere accu

Door de grotere 3000 mAh-accu gaat de Galaxy S7 langer mee op een volle acculading. In de praktijk kun je de smartphone ongeveer anderhalve dag gebruiken, waarbij vooral het always-on display veel energie bespaart omdat je gemakkelijk de tijd en meldingen afleest zonder het scherm aan te zetten. Naast de energiebesparende functie Doze van Android 6.0 (Marshmallow), levert Samsung nog andere modi mee om meer uit de accu te halen.

5. Meer softwaremogelijkheden

Ook belangrijk zijn de verbeteringen voor Edge UX, het snelmenu voor de gebogen schermrand op de Galaxy S7 Edge. Het is nu mogelijk om naast snelkoppelingen en contacten het nieuws te bekijken en acties aan knopjes te koppelen. Tot slot is Game Launcher toegevoegd, een hub waar gebruikers screenshots en video’s kunnen maken terwijl zij mobiele games spelen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden