Vodafone lijkt glasvezeldiensten in Nederland voort te zetten

Deel dit artikel

,

Vodafone lijkt, in tegenstelling tot eerdere geruchten, zijn diensten op de Nederlandse glasvezelmarkt te willen voortzetten. De telecomprovider heeft deze week namelijk een nieuwe speedtest gelanceerd, waarmee het onder andere zijn eigen glasvezelabonnementen wil promoten.

De geruchten over de mogelijke stopzetting van de diensten op de glasvezelmarkt ontstonden een aantal maanden geleden nadat Vodafone en kabelprovider Ziggo besloten om verder te gaan als één bedrijf. De joint-venture zou zich na die beslissing vooral op het eigen netwerk willen richten en willen stoppen met het aanbieden van vast diensten via het koper- en glasvezelnetwerk van KPN.

Een officiële bevestiging is daar echter nooit van gekomen en door de nieuwe speedtest lijkt het er sterk op dat Vodafone in de komende periode in ieder geval gebruik zal blijven maken van de netwerken van KPN. Naast Vodafone bieden ook verschillende andere providers, waaronder Fiber, Xs4All en Tele2, hun diensten aan via deze netwerken.

De nieuwe speedtest die door Vodafone is gelanceerd doet sterk denken aan de bekende speedtest van Ookla, maar doordat er geen server gekozen hoeft te worden is de test wat eenvoudiger in gebruik. De speedtest kan bovendien ook op mobiele apparaten gewoon in de browser worden uitgevoerd, waardoor er geen extra apps nodig zijn.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden