Banner fotowedstrijd scheurkalender

DSL biedt sneller internet, maar niet voor iedereen

Deel dit artikel

,

De internetsnelheid van DSL is het afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd. Zo blijkt uit tests die de Consumentenbond heeft uitgvoerd. Toch blijkt ook dat nog steeds 34% van de huishoudens met DSL langzaam internet (tot 25 Mbps) heeft.

Uit steekproeven van de Consumentenbond blijkt dat vooral huishoudens die al snel internet via DSL konden afnemen, er op vooruit zijn gegaan. 80% Van de huishoudens die al een internetsnelheid van 50-99 Mbps haalden, kreeg een snelheidsverbetering. Maar van de huishoudens met langzaam internet (1-24 Mbps) kreeg maar iets meer dan 30% een hogere snelheid.

Buitengebieden blijven achter
Een belangrijke reden voor het achterblijven van upgrades voor de huishoudens met lage snelheden is dat veel van die huishoudens in de buitengebieden liggen, waar het (relatief) kostbaarder is om investeringen te doen in het DSL-netwerk. De Consumentenbond deed in juli 2015, december 2015 en mei 2016 steekproeven op 20.000 plekken in Nederland waar zich in totaal ruim 250.000 adressen bevinden.

In september 2015 liet onderzoek van de Consumentenbond al zien dat de meeste consumenten te weinig échte keuze hebben in snel internet. Slechts 23% van de Nederlanders kon toen kiezen uit minimaal drie aanbieders van internet met een snelheid van ten minste 30 Mbps.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden