Update je Foscam-camera!

Deel dit artikel

,

Het Israelische securitybedrijf VDOO heeft een aantal zwakke punten gevonden in Foscam beveiligingscamera's. Door gebruik te maken van die zwakke punten, kan een kwaadwillende op afstand toegang krijgen tot de camera.

VDOO meldtmeldt dat aanvallers uit zijn op het ip-adres van de camera. Als je jouw camera zo hebt ingesteld dat die via het internet benaderbaar is, is hij vindbaar via zoekmachines zoals shodan.io. Standaard staat deze instelling overigens uit, zonder de bruikbaarheid van de app te belemmeren.

Het bedrijf heeft dit probleem met Foscam en ook andere fabrikanten van IP-camera’s opgenomen. Foscam heeft dan ook een update voor de firmware uitgebracht, maar dit is voor veel consumenten niet duidelijk.

Het advies is dat iedereen met een cameratype dat kwetsbaar is gebleken, de update per direct installeert. Een lijst met de modellen waarvoor een update nodig is, vind je in het blog van VDOO (flink naar beneden scrollen, naar Table I).

Je kunt bekijken of je de nieuwste Apllication Firmware hebt, door via een browser in te loggen op je camera en te navigeren naar SettingsStatusDevice Information. Hier vind je naast het modelnummer onder meer ook de Application Firmware Version. Als je een Application Firmware versie van grofweg 2.84.2.33 of lager hebt, moet je de veiligheidsupdate installeren.

De veiligheidsupdate installeer je op je actieve camera door in de video-viewer van de Foscam-app op het instellingenicoon te tikken. Daar kun je kiezen voor Firmware Upgrade. Downloaden en installeren duurt een paar minuten. Mocht het niet in één keer goed gaan, probeer het dan opnieuw. Op Foscam.com staat een duidelijk statement, met instructies (in het Engels). Je kunt de update downloaden via www.foscam.com/downloads/index.html.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden