Banner fotowedstrijd scheurkalender

Apple komt met vernieuwde MacBook Pro’s

Deel dit artikel

,

Donderdag presenteerde Apple zijn geüpgradede MacBook Pro’s en die zijn ook per direct te koop. Het gaat om de 13- en 15-inch MacBook Pro met TouchBar.

Er zijn niet heel erg spectaculaire wijzigingen te melden, maar wel welkome (en nodige) processorverbeteringen. De 13-inch MacBook Pro zou verdubbeld zijn in snelheid en de 15inch-laptop zou zelfs 70% sneller zijn dan de vorige versie. Niet alle modellen zijn echter opgefrist, de 13-inch MacBook Pro’s zonder Touch Bar zijn – net zoals de MacBook en MacBook Air – onaangetast gebleven.

De 15-inch MacBook Pro komt met een 6-core i7 of i9 Intel processor van de achtste generatie (Coffee Lake) en kan worden uitgebreid tot 32GB DDR4 RAM en 4TB opslagruimte. De duurste processor draait 2,9 GHz en met Turbo Boost tot 4,8 GHz.

T2-chip
De vernieuwde toestellen bevatten ook een Apple T2-chip. Die chip is ook al te vinden in de iMac Pro en stuurt bijvoorbeeld de speakers, microfoons en ventilators aan. Dankzij die chip wordt de Intel-chip minder zwaar belast. Een extra voordeel van de T2-chip is dat je nu geen knop meer hoeft in te drukken om Siri op te roepen. Gewoon 'hey Siri' zeggen is voldoende om de behulpzame digitale assistente tevoorschijn te toveren.

Nieuw is ook de toevoeging van True Tone beeldtechnologie. Hiermee past het scherm zich automatisch aan aan de kleuren in je omgeving. Deze innovatie komt ook naar de Touch Bar.

Toetsenbord
Het toetsenbord van de MacBook Pro’s heeft behoorlijk wat kritiek te verduren gekregen. Deze zouden namelijk kwetsbaar zijn en makkelijk de geest geven wanneer en bijvoorbeeld kruimels onder het toetsenbord zitten. De opgefriste toestellen bevatten eveneens een nieuw toetsenbord dat stiller typt, maar de duurzaamheid van het toetsenbord lijkt niet op de schop genomen te zijn. Apple probeert The Verge wel gerust te stellen door te zeggen dat de problemen slechts een heel klein deel van de gebruikers treffen. Bovendien is er een 4-jarig reperatieprogramma voor mensen die hinder zouden ondervinden van het probleem.

Wat bieden ze?

15-inch MacBook Pro 13-inch MacBook Pro 

6-core Intel Core i7 en Core i9 processoren tot 2,9 GHz met Turbo Boost tot 4,8 GHz
Tot 32GB DDR4 werkgeheugen
Radeon Pro grafische kaart met 4GB videogeheugen in iedere configuratie
Tot 4TBB SSD-opslag
True Tone schermtechnologie
Apple T2 Chip
Touch Bar en Touch ID

Prijs vanaf € 2.799,00

Quad-core Intel Core i5 en i7 processoren tot 2,7 GHz met Turbo Boost tot 4,5 GHz en dubbel eDRAM
Intel Iris Plus integrated graphics 655 met 128MB eDRAM
Tot 2TB SSD-opslag
True Tone schermtechnologie
Apple T2 Chip
Touch Bar en Touch ID

Prijs vanaf € 1.497,91

De nieuwe MacBook Pro’s zijn direct beschikbaar in de Apple Store.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden