Banner fotowedstrijd scheurkalender

Twitters limiet telt niet meer voor foto's en video's

Deel dit artikel

,

Twitters limiet van 140 tekens is vanaf maandag iets minder streng. Gebruikers kunnen foto's, video's, gifjes (bewegende plaatjes), peilingen en links naar andere tweets toevoegen zonder dat het van de spaarzame hoeveelheid tekens afgaat. Daardoor kunnen gebruikers meer delen met hun publiek.


Volgens techsite The Verge test het platform ook of gebruikersnamen in discussies niet meer moeten meetellen met de limiet. De stap past in een lange lijst van aanpassingen om het platform aantrekkelijker te maken voor een groter publiek. Dat is Twitter tot dusver niet gelukt.

Het platform zit in de problemen. Twitter is nog altijd niet in staat om nieuwe gebruikers aan te trekken. Volgens de meest actuele cijfers heeft het netwerk 313 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Veel minder dan concurrerende diensten als Instagram en Facebook.

Het bedrijf doet er alles aan om aantrekkelijk te zijn voor gebruikers. In Amerika kunnen mensen nu via Twitter kijken naar wedstrijden American football. Daarmee probeert het te concurreren met Facebooks livestream-offensief. De eerste aflevering van Twitter's NFL-uitzending bereikte 2 miljoen gebruikers, en er keken gemiddeld 243.000 kijkers.

Redding?
De vraag die bij elke wijziging van Twitter wordt gesteld: gaat dit wel helpen? De verandering is visueel niet zo groot, maar het is wel bijzonder dat het netwerk iets aanpast aan de 'heilige' 140 tekens. Het netwerk heeft het afgelopen jaar vaker functies toegevoegd, zoals Moments (nieuws samengevat in tweets) en een tijdlijn gebaseerd op een algoritme.

Tot nu toe lijken die functies niet veel vruchten af te werpen. Dus heerst er al snel scepsis of de allernieuwste functies dat wel kunnen. Daarnaast denken steeds meer experts dat er niets is dat Twitter nog kan redden. Behalve wellicht een overname door een steenrijk bedrijf.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden