Landelijke bijeenkomst HCC!genealogie te volgen via livestream

Deel dit artikel

,

Aanstaande zaterdag 24 september om 10:00 uur is de landelijke bijeenkomst van HCC!genealogie in zalencentrum Brandpunt in Baarn. Natuurlijk is iedereen van harte welkom en zou het geweldig zijn als veel mensen zich laten zien op deze dag.


Maar helaas zal niet iedereen in staat zijn een kijkje te komen nemen. Gelukkig is er ook een van de HCC!videoteams aanwezig om opnames te maken, zodat niemand iets hoeft te missen!

Na de jaarvergadering die om 10.00 uur van start gaat, is er om 11.00 uur een lezing over zoekmogelijkheden vóór 1650, verzorgd door de heer mr. A. Veroudent.

Iedereen die in Nederland genealogisch onderzoek verricht, moet met niet al te veel moeite tot ca. 1650 kunnen komen. De Burgerlijke Stand en bevolkingsregisters brengen de onderzoeker vrijwel moeiteloos tot het 1e kwart van de 19e eeuw. Daarna ben je aangewezen op de doop-, trouw- en begraafregisters, aangevuld met oud-rechterlijke en notariële registers.

Ook belastingregisters vormen dankbare bronnen voor onderzoek in de 17e en 18e eeuw, en die bieden vaak zelfs al informatie over het einde van de 16e eeuw. Maar natuurlijk zijn er ook voor die oudere tijden wel zoekmogelijkheden, die door de volhardende onderzoeker kunnen worden uitgebuit. Mr. Veroudent zal hiervoor de nodige tips geven.

Na de pauze zal de beheerder van zoekakten.nl, Jacques Verheijden, zal onder meer korte toelichtingen geven op de informatie, die op die site te vinden is. Extra aandacht is er daarbij voor bijzondere collecties: de Franse jaarkalender, gemeentelijke herindelingen, zoeken op plaatsnamen en nog veel meer.

Houd onze website in de gaten, aanstaande zaterdag vind je hier de livestream!

Meer informatie over de dag en het programma vind je op de site van HCC!genealogie

De Livestream start op 24 september om 11.00 uur

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden