Banner fotowedstrijd scheurkalender

Trage MacBook? Geen probleem

Deel dit artikel

,

Advertorial - Een trage Mac kan vele oorzaken hebben. Hij kan simpelweg oud zijn waardoor hij niet meer dezelfde kracht bezit. Of wellicht heb je te veel programma’s geïnstalleerd, waardoor je Mac het allemaal niet meer bij kan houden. Kijk hier voor een praktisch advies en los het op.

Wat de reden ook is van de vertraging, je kunt de mac versnellen en zijn levensduur aanzienlijk langer maken aan de hand van dit eenvoudige, praktische advies.

Te veel openstaande apps
Indien je Mac niet de snelheid heeft die je voor ogen hebt, is het raadzaam te controleren hoeveel apps er openstaan en draaiende zijn. Als er dit namelijk een heleboel zijn, verbruikt je computer meer kracht dan nodig is en dit zorgt voor vertraging.

Je Mac kan dan wel ontworpen zijn voor een hoop uiteenlopende taken, maar dit heeft grenzen. Wanneer er talloze applicaties openstaan zoals foto’s, video’s, programma’s, etc. dan zal je computer snel langzamer worden. Probeer alles te sluiten waar je niet mee bezig bent.

Te veel open tabbladen
Hoe meer tabbladen je open hebt, hoe langzamer je browser zal zijn. Het maakt hierbij niet uit met welke kracht je browser is ontworpen, het heeft nog steeds impact. Om je computer optimaal draaiende te houden, dien je volgens experts nooit meer dan drie tabbladen open te hebben. Zodra je klaar bent met een tabblad, sluit deze direct alvorens een nieuwe te openen.

Overvolle browser cache
Het kan zijn dat je browser cache overvol raakt, en dit kan voor vertraging zorgen. Om optimale prestaties te behouden, dien je regelmatig het geheugen te verwijderen. Denk eens aan alle verschillende pagina’s die je per dag opent, en vermenigvuldig dit met 30. Zoveel geschiedenis wordt er per maand op je computer opgeslagen. Indien de laatste opschoning van je cache al maanden geleden is, zal dit getal nog hoger zijn. Het leegmaken van de cache is een goede manier om je Mac sneller te laten werken.

Vastlopende harde schijf
Indien de voorgaande tips niet lijken te helpen, dien je een grondige Mac reiniging uit te voeren. Je zult wellicht verstelt staan van de hoeveelheid data dat op je harde schijf wordt opgeslagen. Door enkele zaken te verfrissen, zul je het algehele proces flink kunnen versnellen. Ga eens na hoeveel overbodige bestanden, folders, en apps je op je pc hebt en verwijder deze zoveel mogelijk. Dit zal je Mac gezond houden, waardoor je ‘m voor langere tijd kunt gebruiken. Indien het systeem te vaak vastloopt, kun je de fabrieksinstellingen resetten voor aanvullende hulp.

Jouw Mac is ontworpen om hard te werken en om lang mee te gaan, maar door enkele acties uit te voeren, zul je zijn oorspronkelijke staat zoveel mogelijk in stand houden. En zo beperk je de traagheid. Wanneer je merkt dat je Mac langzamer wordt en niet langer de gewenste snelheid bevat, check de praktische bovenstaande tips en verkrijg de MacBook snelheid die je nodig hebt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden