Banner fotowedstrijd scheurkalender

Techbedrijven werken samen voor uitleg over slimme computers

Deel dit artikel

,

De ontwikkelingen rond slimmere computers gaan hard, maar er zijn veel vragen. Wat betekent het voor de werkgelegenheid als robots op grote schaal worden ingezet? Wie is de schuldige als ik bots tegen een zelfrijdende auto?

Kunstmatige intelligentie wordt gezien als één van de belangrijkste tech-trends van dit moment. Amazon, Google, Facebook, IBM en Microsoft hebben samen een nieuwe organisatie opgezet, Partnership on AI http://www.partnershiponai.org/, die deze vragen moet gaan beantwoorden.

De organisatie heeft twee doelen. Allereerst wil het aan het publiek uitleg geven over wat kunstmatige intelligentie is en doet.

Onderzoek
Daarnaast is het de bedoeling dat er informatie wordt gedeeld over hoe je het beste slimmere computers verder kunt ontwikkelen. Het is de bedoeling dat mensen met verschillende achtergronden, zoals academici, politici en filosofen, onderzoek gaan doen en resultaten publiceren.

De groep benadrukt dat het geen macht heeft. Het kan niet bepalen hoe kunstmatige intelligentie ontwikkelt. De organisatie wil vooral met anderen het gesprek aangaan over de ontwikkelingen.

Investeringen en inzichten
Dat neemt niet weg dat de techbedrijven hier een groot belang bij hebben. Ze investeren volop in kunstmatige intelligentie en het is steeds vaker terug te vinden in producten.

Maar voordat we massaal in de zelfrijdende auto stappen moet er waarschijnlijk nog iets gebeuren. Dus probeert de industrie gebruikers daar klaar voor te maken. Daarnaast kan het delen van informatie veel nieuwe inzichten opleveren.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden