Actie banner

HP maakt excuses en gaat software aanpassen

Deel dit artikel

,

Computerfabrikant HP heeft excuses aangeboden aan klanten met printers die het niet meer doen omdat er geen originele HP-inktpatronen in zitten. HP zegt dat er een nieuwe update in de maak is waardoor de printers het weer gaan doen.

Twee weken geleden meldden Nederlandse consumenten problemen na een software-update. Printers met inktpatronen van andere -meestal goedkopere - merken functioneerden niet meer.

Volgens het bedrijf is een kleine groep consumenten getroffen door de problemen. "Maar elke ontevreden klant is er een te veel."

Véél goedkoper
Sinds eind vorig jaar heeft het bedrijf bij verschillende typen printers de software aangepast. Dat gebeurde volgens HP "om de printers te beschermen en de communicatie tussen cartridge en printer te beveiligen". Soms zat het blokkeren van inktpatronen in de originele software, maar in sommige gevallen deed die blokkade zich voor na een update.

Fabrikanten van printers verdienen hun geld niet met de apparaten zelf, maar vooral met de verkoop van de inktcartridges. Zo vraagt HP voor 50 milliliter inkt zo'n 30 euro. Veel huismerken zijn tientallen procenten goedkoper.


Lees ook: HP bevestigt blokkeren merkloze inktpatronen

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden