Actie banner

'Spotify bezig met importeerfunctie voor app'

Deel dit artikel

,

Als je in de Spotify-app een bepaald liedje niet kunt vinden, moet je het nu op een andere manier op je smartphone opslaan. Maar daar kan binnenkort verandering in komen.

Muziekstreamingdiensten zoals Spotify en Apple Music groeien nog steeds in populariteit. En slechts een tiental jaar geleden downloadden we muziek nog op onze pc om die vervolgens over te zetten naar onze telefoon.

De introductie van draadloos internet en betaalbare abonnementen voor voldoende mobiele data brachten daar verandering in. Veel mensen maken intussen alleen nog maar gebruik van Spotify om muziek af te spelen en te downloaden naar hun smartphone. Er zijn echter nog steeds nummers die je niet vindt op het platform. En je kunt weliswaar op de desktopversie lokaal opgeslagen liedjes importeren, maar in de smartphoneapp is dit (nog) niet het geval.

Op Twitter heeft Android-onderzoekster Jane Manchun Wong nu gemeld dat Spotify voor Android enkele nieuwe functies aan het testen is. En een van die functies laat Android-gebruikers muziek importeren in de app.

Ook op het vlak van podcasts werkt Spotify aan enkele nieuwigheden. Zo is er een 'saved for later' functie te vinden, waarmee je afleveringen van een podcast kan opslaan om later te beluisteren. Bovendien lijkt het hele onderdeel podcastsbete geroganiseerd te worden, aangezien Wong ook wist te ontdekken dat Spotify de beschrijvingen van podcasts zou gaan verplaatsen naar een afzonderlijk scherm.

Tot slot lijkt er ook een nieuwe versie van de Bibliotheek onderweg te zijn, die automatisch afspeellijsten maakt op basis van je favoriete nummers. Natuurlijk betekent dit niet per se dat al deze functies hun weg zullen vinden naar de officiële Spotify-app. Het gebeurt immers regelmatig dat bepaalde nieuwe functies nooit verder komen dan de testfase.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden