Sony lanceert in 2018 eerste vijf smartphonegames

Deel dit artikel

,

ForwardWorks, het bedrijf dat Sony heeft opgericht om smartphonegames te maken van PlayStation-titels, komt in 2018 met vijf games. Om welke titels het gaat is nog niet bekend en de spellen zullen vooralsnog enkel in Azië verschijnen.

Sony richtte ForwardWorks in maart op en nu heeft het bedrijf bekendgemaakt wanneer de eerste games uitkomen, meldt Wall Street Journal. Het zou gaan om vijf games voor de Japanse markt, die later in andere Aziatische landen uitkomen. De smartphonegames, waarvan nog geen specifieke details bekend zijn, moeten voor maart 2018 verschijnen. Plannen om de games naar andere werelddelen te brengen heeft Sony op dit moment nog niet, zegt een woordvoerder van Sony tegen WSJ.

ForwardWorks maakte eerder bekend voor de mobiele games gebruik te maken van de intellectual property van PlayStation-titels. Ook zullen gamepersonages uit bestaande games terugkomen in de apps. Sony stelde dat het doel is om 'volwaardige' games te maken.

Ook concurrent Nintendo gaat games voor smartphones uitbrengen, maar dat zal al dit jaar gebeuren. In december komt Super Mario Run uit op iOS. Later zal dat spel ook naar Android komen.

Sony deed jaren geleden al pogingen om grip te krijgen op de markt voor smartphonegames. In 2011 bracht het bedrijf een PlayStation-smartphone uit: de Xperia Play. Een opvolger van dat toestel is nooit verschenen. Daarnaast was er het PlayStation Mobile-platform en een Android-app, die werkte op een geselecteerd aantal telefoons, waarmee met name indiegames gespeeld konden worden. Die dienst werd echter in 2015 gesloten en ook de app verdween.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden