Actie banner

Slimme keuzes voor het verzekeren van je Tesla

Deel dit artikel

,

Elektrisch rijden is de nieuwe toekomst. Er zitten een hoop voordelen aan elektrisch rijden voor jou als consument waardoor je steeds meer elektrische wagens op de weg ziet verschijnen. Door een geavanceerde technologie, mooie prestaties en een geweldig model zie je steeds meer mensen in een Tesla rondrijden. Dit is natuurlijk volkomen logisch. Een Tesla biedt namelijk het complete plaatje voor een autoliefhebber. Het heeft een zakelijke uitstraling, werkt heel soepel, rijdt erg fijn en is ook nog eens goed voor het milieu doordat deze elektrisch is aangedreven. Als eigenaar van een Tesla wil je daarentegen ervoor zorgen dat je investering goed is beschermd tegen schades en diefstal. Het afsluiten van een goede verzekering is hiervoor cruciaal.

Moet je een Tesla anders verzekeren als andere auto’s
Een Tesla is best een grote investering waardoor je deze goed wilt verzekeren. Reparaties van schades of defecten kunnen namelijk al gauw hoog oplopen. Een Tesla verzekering is in die zin zeker niet anders als andere auto’s, maar vergt wel wat meer aandacht en onderzoek zodat je zeker weet dat alles goed is verzekerd en je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Zo dien je in ieder geval een batterij dekking af te sluiten voor je Tesla in het geval van schade aan de batterij. Voor een elektrische auto is de batterij namelijk het fundament van de auto. Zonder batterij kun je ook niet rijden. Schades hieraan kunnen daarom ook best prijzig zijn waardoor het belangrijk is om je batterij hier goed voor te verzekeren. Sommige verzekeraars hebben dit inbegrepen in het pakket, terwijl andere verzekeraars hier aparte pakketten voor aanbieden. Kijk dit dus goed na zodat je zeker weet dat alles goed is verzekerd.

Hoe kies ik de juiste verzekeraar?
In Nederland zijn er zoals je wellicht wel weet redelijk veel verzekeraars. Maar voor welke moet ik nu kiezen? Een autoverzekering afsluiten gaat gepaard met het vergelijken van diverse verzekeraars. Alleen door te vergelijken kun je er namelijk achter komen welke verzekeraar de scherpste prijzen kan aanbieden. Dit kun je doen door gebruik te maken van diverse vergelijkingssites op het internet. Deze zetten aan de hand van jouw specifieke behoeften alle verzekeraars op een rijtje met de desbetreffende prijs. Hierdoor heb je snel en eenvoudig in een overzicht welke verzekeraar het meest past bij jouw wensen en behoeftes.

Onthoudt hierbij wel dat de prijs ook niet alles is. Je wilt namelijk wel een verzekeraar die goed communiceert en waarbij je niet enorm lang moet wachten in het geval dat er een claim of vraag is. Dit kun je nakijken door bijvoorbeeld de reviews van eerdere gebruikers door te lezen of eens na te vragen bij familie, vrienden of kennissen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden