Schadeafhandeling met nieuwe app

Deel dit artikel

,

Het Verbond van Verzekeraars, de politie en verkeerskundig ict-bureau VIA lanceren een nieuwe app die op termijn het Europees schadeformulier moet vervangen. Zo moet het melden van schade eenvoudiger worden en zal ongevalsregistratie een impuls krijgen.

Automobilisten die schade rijden, hebben geregeld moeite om alle gegevens van het Europees schadeformulier goed in te vullen. Zo stelt één op de drie autobezitters na een schade dat ze het formulier gebruiksonvriendelijk vindt. Eenzelfde aantal vindt dat het ingevulde formulier niet goed leesbaar is, zo blijkt uit onderzoek van GfK onder ruim 700 autobezitters die het afgelopen jaar schade hebben gehad. De nieuwe MobielSchadeMelden-app moet deze ongemakken wegnemen én de ongevalsregistratie een impuls geven.

De nieuwe app zorgt ervoor volgens de betrokken partijen voor dat mensen eenvoudiger en sneller schade kunnen melden. De app vult veel gegevens automatisch in. Ook is ‘gedoe’ met tekeningen voorbij: foto’s volstaan. Daarnaast is het met de lancering van deze geheel vernieuwde app mogelijk om alle soorten aanrijdingen te registreren. Zo kunnen nu ook fietsers en voetgangers schade melden en kan er melding worden gemaakt van eventuele gewonden.

Meer informatie: www.mobielschademelden.nl

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden