Banner fotowedstrijd scheurkalender

'Windows 10 laat gebruikers activiteiten doorgeven aan smartphone'

Deel dit artikel

,

Windows 10 gaat het makkelijker maken om taken die op een desktop of laptop worden uitgevoerd voort te zetten op een smartphone.

In een toekomstige versie van Windows 10 zal Microsoft een concurrent van Apples 'Handoff'-functionaliteit introduceren, meldt Winbeta op basis van bronnen die bekend zijn met de ontwikkeling van het besturingssysteem.

Als de gebruiker bijvoorbeeld een Word-document aan het typen is op zijn desktop, kan hij vervolgens op zijn smartphone snel verder werken aan hetzelfde document. De mobiele Word-app zal de gebruiker automatisch vragen of hij wil "doorgaan waar hij was gebleven".

Ook via Cortana, de stemassistent van Microsoft, zou het mogelijk worden om taken van andere apparaten weer op te pikken. Het moet bijvoorbeeld mogelijk worden om op een Windows-desktop een route op te zoeken, en deze vervolgens snel op een smartphone te zien.

Alle handelingen zouden ook andersom werken, dus taken die op de smartphone worden uitgevoerd kunnen vervolgens op een desktop of laptop worden voortgezet.

Het is onduidelijk wanneer Microsoft van plan is om de functie te introduceren. Deze week vindt de ontwikkelaarsconferentie Build van Microsoft plaats. Daar worden aankondigingen over de ontwikkeling van Windows 10 verwacht.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden