Samsung staakt verkoop Galaxy Note 7 wereldwijd

Deel dit artikel

,

Samsung heeft de verkoop van de Galaxy Note 7 wereldwijd stilgelegd. Mensen die zo'n telefoon al hebben, krijgen het advies hem uit te zetten en niet meer te gebruiken. Ze kunnen hun geld terugkrijgen of omruilen voor een ander model.

In augustus bleek dat de accu van het toestel in brand konden vliegen. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant riep toen 2,5 miljoen telefoons terug en bood vervangende exemplaren aan, die veilig zouden moeten zijn. Maar vorige week was er opnieuw een reeks incidenten. Eén keer vatte een herziene telefoon vlam in een vliegtuig.

Gisteren werd al duidelijk dat de productie van de Galaxy Note 7 werd stilgelegd, maar nu wordt het toestel dus helemaal uit de handel genomen. In Nederland zou de verkoop ervan gisteren beginnen, maar die is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Oorzaak complexer
Samsung heeft steeds gezegd dat het brandgevaar te wijten was aan de accu, die van een externe leverancier kwam. Door de accu te vervangen, zou het gevaar geweken moeten zijn. Maar aangezien er nog steeds toestellen vlam vatten, lijkt het probleem complexer te zijn.

Of de oorzaak nu is gevonden, wil Samsung niet zeggen. De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben na overleg met Samsung wel een verklaring uitgegeven, waarin staat dat er onderzoek wordt gedaan naar de accu's en mogelijke andere oorzaken.

Lees ook: 'Samsung schort productie Note 7 op'

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden