Banner fotowedstrijd scheurkalender

'Samsung schort productie Note 7 op'

Deel dit artikel

,

Samsung stopt tijdelijk met de productie van de Galaxy Note 7. Dat melden The Wall Street Journal en het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van bronnen.  De levering van de toestellen in Nederland is tot nader order uitgesteld, aldus een wordvoerder van Samsung tegen NU.nl.


De maatregel volgt nadat er diverse Galaxy Note 7-toestellen in brand zijn gevlogen die juist veilig zouden moeten zijn.

Samsung wil het bericht niet bevestigen, maar zegt wel de productie van de Note 7 aan te passen om "kwaliteit te verzekeren". Samsung Nederland liet eerder weten nog geen commentaar te hebben.

Providers
Tele2 wacht voor nu met het uitleveren van Note 7, totdat er duidelijkheid is vanuit Samsung. Andere providers hebben nog niet gereageerd.

Al sinds eind augustus kampt Samsung met problemen rond de Note 7, waarvan de batterij in brand kan vliegen. Begin september besloot de fabrikant toestellen om te ruilen voor exemplaren die veilig zouden moeten zijn. Sinds eind september krijgen klanten de nieuwe toestellen, die dus last lijken te hebben van hetzelfde probleem.

De afgelopen dagen zijn er zeven meldingen binnengekomen van toestellen die in brand zijn gevlogen terwijl ze veilig zouden moeten zijn. De kans bestaat dat het aantal deze week verder oploopt. Samsung heeft nog niet willen bevestigen dat het inderdaad om nieuwe toestellen gaat.

Incidenten
Het gebeurde onder meer in de nacht van maandag op dinsdag bij een man in Kentucky. Hij werd wakker van rookontwikkeling en moest voor controle naar het ziekenhuis. De man zocht daarna contact met Samsung, wat de indruk wekt dat de fabrikant er al aantal dagen van op de hoogte is, maar nog altijd geen conclusie kan trekken. Twee dagen later vloog er een toestel in brand in een vertrekkend vliegtuig.

Samsung Nederland liet gisteren weten dat levering van pre-orders in Nederland deze week gewoon start. In de VS zijn telecomproviders AT&T, Verizon en T-Mobile gestopt met de verkoop van het toestel.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden