Samsung Note 7 heeft irisscanner

Deel dit artikel

,

Cijfers, figuurtjes en een vinger. Smartphones kun je op verschillende manieren ontgrendelen. En er is nog een manier in opkomst: met je oog, via een irisscanner. Samsung heeft de nieuwe Galaxy Note 7 hiervan voorzien.

Samsung is de eerste grote partij die een telefoon met irisscanner lanceert. De Japanse fabrikant Fujitsu kwam vorig jaar al met een irisscanner, maar het merk is op de smartphonemarkt lang niet zo groot als Samsung. Er gaan ook geruchten dat LG en Apple aan een dergelijke functionaliteit werken.

Geen bril
De irisscanner zit naast de luidspreker boven het scherm en bestaat uit drie verschillende camera's en een lampje. Die zoeken het oog op en proberen het te matchen met het oog van de eigenaar. De gebruiker moet de telefoon daarvoor op zo'n 30 centimeter voor zijn gezicht houden. Maar als je een bril of contactlenzen draagt, is de kans groot dat de irisscanner niet werkt.

Naast de irisscanner en een pincode heeft de Note ook een vingerafdrukscanner. Het is aan de gebruiker welke methode(s) hij gebruikt. Met de scanners kun je ook een deel van het geheugen op het toestel extra versleutelen, om bijvoorbeeld paspoorten of andere gevoelige documenten op te slaan.

De Note 7 is het grotere broertje van de Galaxy S7 Edge. Op het oog lijken ze veel op elkaar. De telefoons hebben allebei een gebogen schermrand. De Note is bedoeld voor de zakelijke gebruiker; die groep maakt zich relatief meer zorgen over privacy en veiligheid dan de doorsnee telefoongebruiker. Hij is vanaf 2 september verkrijgbaar.


'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden