Prijzige e-reader - review Kindle Oasis

Deel dit artikel

,

Onlangs bracht Kindle een nieuwe e-reader uit, de Kindle Oasis. Het moet het paradepaardje van Kindle zijn, is dat ook zo?

E-readers zijn al flink wat jaren te koop en net als bij smartphones en tablets kun je je afvragen wat er nog verbeterd kan worden. Goed, het scherm en de batterijduur kunnen vaak beter, maar wat nog meer? Kindle is een grote speler op het gebied van e-readers en biedt met de 'gewone' Kindle, de Paperwhite en de Voyager al drie verschillende e-readers aan, maar komt nu met de nieuwe Oasis.

Beste e-reader
Eerlijk is eerlijk, de Oasis is de beste e-reader die we ooit in handen hebben gehad. Hij heeft een helder en scherp 6-inch scherm en een mooi en ergonomisch design dat lekker in de hand ligt en gemakkelijk mee te nemen is. Bovendien is hij dunner en lichter dan de andere Kindle-modellen. Ook echt mooi en handig is de meegeleverde lederen oplaadhoes: dankzij magneten zitten de e-reader en hoes stevig tegen elkaar aan en de ingebouwde accu zorgt voor veel langer leesplezier. Tel daarbij de goede software, de 10 leds om het scherm te verlichten en de twee fysieke knoppen om te bladeren, en je hebt een geweldige e-reader.

Minpunten zijn het ontbreken van een hoofdtelefooningang, waardoor luisterboeken geen optie zijn, en hij is niet waterdicht. Maar wat veel mensen ervan zal weerhouden om de Oasis aan te schaffen, is het feit dat hij duur is, heel duur: € 294,87. Alleen als je bereid bent om heel veel geld voor de beste e-reader te betalen, is dit de juiste keuze. Praktisch iedereen kan echter prima uit de voeten met de veel goedkopere Kindle-modellen of andere e-readers. Van ons krijgt deze e-reader 4 sterren.

4 sterren

Pluspunten: mooi en ergonomisch design, scherp en helder scherm, goede software, oplaadhoes

Minpunten: te duur, geen hoofdtelefoonaansluiting, niet waterdicht

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden