Opvallende harddisk - Review Seagate Innov8

Deel dit artikel

,

Onlangs introduceerde Seagate de Innov8, een externe 'desktop' harde schijf van liefst 8 TB. Wij voelden hem aan de tand.

Op zich is tegenwoordig een harde schijf van 8 TB niet heel bijzonder, maar wel heel opvallend is dat hij alleen via een usb-kabel wordt gevoed en daarom wilden we hem graag testen.

De Innov8 valt al meteen op door zijn design en gewicht. De aluminium behuizing heeft aan de zijkanten opvallende koelribben en ziet er strak uit. De massieve behuizing en de 3,5-inch schijf van 8 TB zorgen voor een gewicht van 1,5 kilogram.

Zoals gezegd is er geen netstroomaansluiting, de usb type-c aansluiting zorgt voor zowel datatransmissie als voeding. Een kabel van dit soort type aansluiting evenals een snelstartgids wordt (gelukkig) meegeleverd. De gebruikte usb-aansluiting in combinatie met Seagates Ignition Boost Technology zorgt voor goede prestaties.

Uit onze testen bleek dat de Innov8 het snelste is met het lezen van veel kleine bestanden (zoals foto's). Bij het schrijven van zulke bestanden bleef hij echter wel achter ten opzichte van concurrerende modellen, terwijl hij bij het lezen en schrijven van een groot bestand van 12 GB gelijke tred houdt met de concurrentie. De Dashboard-backupsoftware werkt prima en naast twee jaar 200 GB cloudopslag bij OneDrive, biedt Seagate ook twee jaar garantie.

De Innov8 van Seagate belonen we met 4 sterren, want de prijs van 399 euro is wel behoorlijk pittig...

4 sterren

Pluspunten: één enkele aansluiting, snelle leessnelheid, mooi design

Minpunt: prijs

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden