Prachtige Google-achtergrondfoto’s voor alle Android-smartphones

Deel dit artikel

,

Op Android-smartphones stelt Google nu heel mooie achtergrondfoto's ter beschikking in zijn Achtergronden-app.

Veel mensen hebben op hun smartphones een vaste achtergrondfoto, ook wel wallpaper genoemd. Na een tijdje wil je wellicht een andere afbeelding, of misschien heb je helemaal geen (leuke) afbeelding. Daar kan de recent bijgewerkte Google-app Achtergronden verandering in brengen, je vindt hier de directe link.

Categorieën

De achtergrondfoto's die je in deze app aantreft, zijn al enige tijd beschikbaar voor Chromebooks en een aantal Pixel-apparaten. Je kunt uit diverse categorieën kiezen, zoals Aarde, Landschappen, Stadsgezichten (zoals Den Haag en Rotterdam) en Leven. In elke categorie vind je prachtige foto's en als je op de foto klikt, kun je nog meer informatie te weten komen. Door op Verkennen te drukken, kom je bij Aarde in Google Earth terecht voor de exacte locatie. Druk je bij Stadsgezichten op Verkennen, dan kom je vaak ook de stad te weten als je dat nog niet wist.

Je kunt er ook voor kiezen gedurende de dag van wallpaper te veranderen. Overigens kun je daarvoor ook je eigen foto's in meenemen die je op je smartphone hebt. Het zal niet bij de huidige foto's blijven: Google wil veel meer wallpapers toevoegen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden