Banner fotowedstrijd scheurkalender

Politie waarschuwt voor contactloos zakkenrollen

Deel dit artikel

,

Tijdens het Dickens Festijn in Deventer afgelopen weekeinde, heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen. Later op maandag werd bekend dat hiervoor geen bewijs gevonden is.

De politie doet momenteel verder onderzoek naar deze zaak, maar wil met klem waarschuwen voor deze nieuwe vorm van zakkenrollen.

UPDATE - De politie maakte maandagmiddag bekend dat de verdachten op vrije voeten zijn gesteld aangezien er geen bewijs is gevodnen dat er strafbare feiten waren gepleegd. Er zijn ook geen aangiftes binnengekomen. De politie benadrukt dat contactloos betalen veilig is en dat het dan ook nog nooit daadwerkelijk is voorgekomen dat mensen op een dergelijke wijze gerold zijn.

Als je je bankpas los in je jas- opf broekzak hebt, kunnen kwaadwillenden met een mobiel pinapparaat vlak langs je lopen en je pas scannen. Het gaat hierbij in het algemeen niet om grote bedragen, aangezien je voor bedragen boven de 50 euro een pincode nodig hebt. Toch gaat dat niet altijd op. Deze zakkenrollers kunnen immers ook je pincode afkijken als je een bedrag opneemt of een betaling doet waarbij wel een pincode vereist is.

Deze manier van zakkenrollen werkt uiteraard alleen bij bankpassen waarop het symbooltje voor contactloos betalen staat. Je vindt dit symbool op de achterkant van je pas. ContactlessSym blk rgb 300x177

Overigens heeft de Betaalvereniging in 2016 naar aanleiding van een onderzoek door de Consumentenbond laten weten dat de hierdoor onstante schade volledig wordt vergoed.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden