Philips brengt Health Watch uit

Deel dit artikel

,

Philips heeft de Health Watch uitgebracht, een wearable die op het verbeteren of in stand houden van gezondheid gericht is. De release is onderdeel van een reeks nieuwe elektronische gezondheidsproducten, die werken in combinatie met een app.

De Philips Health Watch beschikt over een scherm van E Ink dat voorzien is van Gorilla Glass. Het heeft geen touchscreen maar de schermrand is wel aanraakgevoelig. Daarnaast is het horloge waterdicht. De wearable dient als hartslagmeter en stappenteller en kan bovendien statistieken bijhouden over het aantal verbrande calorieën en de hoeveelheid slaap van de drager.

HealthSuite Health-app
De wearable is onderdeel van het Personal Health Program van Philips, dat daarnaast uit een bloeddrukmeter, weegschaal en oorthermometer bestaat. Die producten kunnen met de Health Watch communiceren en dienen in combinatie met de HealthSuite Health-app voor iOS en Android gebruikt te worden. Deze app geeft gebruikers gepersonaliseerd advies en inzicht in hun gezondheid, op basis van de gegevens van de vier producten. Ook stelt de app gebruikers in staat bepaalde gezondheidsdoelen te stellen, zoals het verminderen van het gewicht.

De HealthWatch komt in augustus in de VS beschikbaar voor 250 dollar. De wearable zou ook in Europa uitkomen voor 250 euro, maar of dat ook in augustus is, is niet bekend.


'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden