Banner fotowedstrijd scheurkalender

Smartphone op wieltjes

Deel dit artikel

,

Een onderzoeksteam van de universiteit van Tokio heeft een smartphone uitgerust met wieltjes, zodat het toestel zichzelf kan rondrijden.

Met behulp van de wieltjes kan de telefoon onder meer zelf wegrijden wanneer de wekker gaat, zodat het alarm niet eenvoudig uitgezet kan worden. Ook kan de telefoon naar de eigenaar toerijden wanneer er een belangrijk bericht binnenkomt en kunnen er voorwerpen worden rondgeduwd.

Meetinstrument
De wieltjes kunnen ook worden gebruikt om de afmetingen in een ruimte te meten. Je kunt de telefoon verticaal en horinzontaal over een muur slepen, of je meet de afmetingen van een bepaalde plek in je kanmer waar je een stoel of kastje wilt. Met de opgeslagen afmetingen kun je dan gelijk via de telefoon checken welke meubels zouden passen..

De telefoonaccessoire beschikt over een eigen motortje, moederbord en usb-koppeling waarmee je telefoon zelf begint te rijden op specifieke momenten of bij specifieke gebeurtenissen. De wielen en het kastje zijn geproduceerd met behulp van een 3d-printer.

Het is niet helemaal duidelijk of de Japanners van plan zijn om het product daadwerkelijk op de markt te brengen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden