Pas op voor nepmail MijnOverheid

Deel dit artikel

,

Criminelen hebben bedriegelijk echt uitziende valse e-mails rondgestuurd die afkomstig lijkt van MijnOverheid.

De nepmail meldt dat er een nieuw bericht klaarstaat in de Berichtenbox op MijnOverheid. De link in de mail zou verwijzen naar deze officiële overheidswebsite. De site achter de link is echter nep. Doel van de afzenders is om DigiD inloggegevens te bemachtigen.

Het onderwerp van de mail is ‘Bericht van Belastingdienst in uw Berichtenbox op MijnOverheid’. Opvallend is dat de voor- en achternaam van de ontvanger in de aanhef van de mail staan. Daardoor lijkt de mail betrouwbaar.

Het is duidelijk dat de criminelen hun best hebben gedaan de site zo echt mogelijk te laten lijken. Zo begint de URL met mijnoverheid, maar dat is slechts het subdomein. Ook is de URL voorzien van een groen slotje.

Advies
Deze e-mail is een goede imitatie van berichten die daadwerkelijk vanuit MijnOverheid worden verstuurd. Mocht je een mail krijgen die van MijnOverheid lijkt te zijn, klik dan niet op de link maar typ het webadres (mijn.overheid.nl) zelf in op de adresbalk, zodat je zeker weet dat je op de juiste site bent.

Kijk voor voorbeelden van de mail en de site op Fraudehelpdesk.nl.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden