Overheid VS verbant Kaspersky-producten

Deel dit artikel

,

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft federale overheidsdiensten en agentschappen opgedragen plannen te maken om IT-producten van Kaspersky Lab uit hun informatiesystemen te verwijderen.

Het ministerie zegt bezorgd te zijn over de banden tussen bepaalde Kaspersky-functionarissen en Russische inlichtingen- en overheidsdiensten. Kaspersky heeft herhaaldelijk ontkend dat het banden heeft met regeringen en zegt dat het geen enkele regering zou helpen met cyberspionage.

Het softwarebedrijf voor beveiligingstoepassingen stelt dat er geen bewijs is voor beschuldigingen van Amerikaanse ambtenaren en parlementariërs dat zijn antivirussoftware kan worden gebruikt om spionagediensten aan het Kremlin te leveren.

Onderzoek
De beveiligingscoördinator van het Witte Huis zegt dat de beslissing is genomen op basis van een onderzoek. "We hebben de technologie geanalyseerd en we hebben besloten dat het een risico is dat we niet kunnen lopen." Zo meldt NOS.

De overheidsinstanties krijgen een maand de tijd om in kaart te brengen welk producten van Kaspersky ze gebruiken. Na drie maanden moeten ze verwijderd zijn. De Democratische Senator Shaheen is blij met de beslissing. "De nauwe banden tussen Kaspersky Lab en het Kremlin zijn zorgwekkend en goed gedocumenteerd", zegt ze zonder in detail te treden.

Het in Moskou gevestigde Kaspersky is een van de meest toonaangevende antivirusbedrijven ter wereld, met meer dan 400 miljoen klanten.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden