Banner fotowedstrijd scheurkalender

Outlook.com krijgt nieuwe functies

Deel dit artikel

,

Microsoft heeft de webversie van zijn e-maildienst Outlook een update gegeven. Naast nieuwe functies heeft Microsoft ook gezorgd voor betere integrateie van zijn emaildienst met Microsoft Office.

Het voormalige Hotmail ondersteunt nu onder meer chatten en bellen via Skype vanuit de inbox en laat gebruikers gifjes, bewegende plaatjes, aan e-mails toevoegen.

Ook voegt Microsoft een functie toe waarbij gebruikers die een e-mail aan het typen zijn, andere mensen kunnen taggen en is het mogelijk om e-mails te liken. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn om iemand te laten weten dat zijn of haar bericht gelezen en ontvangen is, zonder een e-mail terug te hoeven sturen.

Daarnaast heeft Microsoft zijn e-maildienst beter geïntegreerd met Microsoft Office. Zo is het nu mogelijk om vanuit Outlook documenten van Office-toepassingen als Word, Powerpoint en Excel te bewerken.

De nieuwe functies zijn als eerste in Noord-Amerika uitgerold. De rest van de wereld volgt spoedig, zo belooft Microsoft.

De timing van de update is opvallend: Google maakte woensdag juist bekend dat zijn e-mailservice Gmail nu ook met adressen die eindigen op bijvoorbeeld @outlook.com te gebruiken is.

> Lees meer hierover op het blog van Microsoft

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden