Banner fotowedstrijd scheurkalender

Samsung Galaxy S-toestellen alleen nog met gebogen scherm

Deel dit artikel

,

Samsung overweegt om alle Galaxy S-toestellen als Edge-versie uit te brengen, oftewel met een gebogen scherm. Zo is de onlangs aangekondigde Galaxy Note7 al alleen verkrijgbaar met gebogen scherm.

Net als de iPhone's van Apple behoren de Galaxy S-toestellen van Samsung tot de meest verkochte smartphones van Nederland. Samen hebben ze een marktaandeel van zo'n 80%. Veel smartphones lijken redelijk veel op elkaar, maar met de komst van de gebogen schermen bij de Galaxy S-smartphones onderscheiden deze toestellen van Samsung zich van andere smartphones.

Verkoopsucces

In 2015 bracht de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant voor het eerst een toestel met gebogen scherm uit, de Galaxy S6 Edge. En de Edge-versie blijkt een succes: zo zijn er in de eerste helft van dit jaar van de Galaxy S7 Edge met 13,3 miljoen verkochte exemplaren meer toestellen verkocht dan van de platte versie (11,8 miljoen stuks), volgens onderzoeksbureau Strategy Analytics.

Daarom overweegt men bij Samsung in de toekomst alle toestellen als Edge-variant uit te brengen. Zo verklaarde Samsung-topman Koh Dong-jin: "We overwegen het Edge-scherm de identiteit van de Galaxy S-smartphonelijn te maken, als we de consument zo een onderscheidende gebruikerservaring kunnen bieden door middel van software."

In ieder geval heeft de Samsung Galaxy Note7 de aanduiding 'Edge' niet meer, terwijl hij alleen nog maar als Edge-variant te verkrijgen is. De Note7 is vanaf 2 september in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Blue Coral, Silver Titanium en Black Onyx met een verkoopadviesprijs van € 849,-