Ook in 2023 heeft KPN het beste mobiele netwerk

Deel dit artikel

,

Het mobiele netwerk van KPN heeft weer de beste dekking en de hoogste snelheden van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwste analyse van Ookla. Voor het vierde jaar op rij is KPN uitgeroepen tot het beste mobiele netwerk van Nederland.

Ookla vergelijkt voor zijn onderzoek de gemiddelde prestaties van vele honderdduizenden gebruikers van de verschillende Nederlandse mobiele netwerken. Sinds 2020 komt KPN als beste uit de test. Er wordt voor het onderzoek gekeken naar de kwaliteit van de mobiele dekking en datasnelheden van de gebruikers op de verschillende mobiele netwerken.

Ookla Speedtest analyseerde afgelopen half jaar ruim 217.000 tests van gebruikers van de verschillende Nederlandse mobiele netwerken. Vervolgens rapporteert Ookla wie de hoogste mobiele netwerksnelheden laat zien en hoe het gesteld is met de mobiele dekking. Al vier jaar op rij komt KPN als beste uit de bus, over Q1/Q2 2023, Q1/Q2 en Q3/Q4 van 2022, Q1/Q2 en Q3/Q4 van 2021 scoorde KPN het beste, net als over Q3/Q4 van 2020.

Eerder dit jaar werd het mobiele netwerk van KPN ook al winnaar bij de jaarlijkse netwerktests van het Duitse Connect Magazine, uitgevoerd door benchmarkorganisatie umlaut. KPN werd zowel met zijn vaste als mobiele netwerk uitgeroepen tot winnaar van de test in vergelijking met de andere Nederlandse providers. Het mobiele netwerk van KPN is volgens umlaut zelfs het best geteste netwerk ter wereld en kreeg met maar liefst 980 van in totaal 1000 punten de hoogste score ooit.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden