Banner fotowedstrijd scheurkalender

Ockel gaat voor tweede ronde broekzak-pc

Deel dit artikel

,

Het Nederlandse Ockel start woensdag 27 juli een crowdfundingcampagne voor zijn tweede en zwaardere versie van de Ockel Sirius B. Deze Windows 10 pc die in je broekzak past, zal door het leven gaan onder de naam Ockel Sirius B Black Cherry.

Deze nieuwste versie is ontwikkeld met (een deel van) het geld dat ze in november 2015 via crowdfundingplatform Indiegogo hebben opgehaald, waarmee oorspronkelijk ook de productie van de originele versie werd gefinancierd.

De nieuwe Ockel Sirius B Black Cherry is voorzien van een speciaal ontworpen heatsink, 4 GB RAM, 64 GB intern geheugen, een WiFi AC-chip, een usb 3.0 en een usb 2.0 poort, een Intel Cherry Trail x5-z8300 processor en bluetooth 4. Ook is er een 3.5mm ingang voor een microfoon en een stereo-uitgang voor een luidspreker, evenals een plek voor een micro-SD-kaart.

Aantrekkelijk
“Met de Ockel Sirius B wilden we een volledige Windows 10 computer ontwikkelen die je mee kunt nemen in je broekzak, een mooi design heeft en ook nog eens tegen een zeer aantrekkelijke prijs aangeschaft kan worden,” licht Tim Haaksma, oprichter en eigenaar van het nieuwe hardware merk, toe.

“Direct na de introductie merkten we dat veel supporters bereid waren extra te betalen voor een versie met zwaardere hardware componenten en besloten we om de Black Cherry variant te ontwikkelen.” Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerp van de nieuwe versie was de ontwikkeling van een compleet nieuwe passieve heatsink. De Ockel PC’s zijn honderd procent stil, omdat ze niet beschikken over een ventilator. De zwaardere processor van de Black Cherry genereert meer warmte, die niet voldoende gekoeld kan worden met een gewone heatsink.

Kickstarter
Met de opbrengsten van de Kickstarter-campagne wil het bedrijf de productie opschalen en de doorontwikkeling van het merk financieren. “We willen een hardware merk opbouwen dat baanbrekend is op het gebied van nieuwe technologieën. Kickstarter is de perfecte plaats om early adopters te bereiken, feedback uit de markt te verzamelen en het kapitaal te bemachtigen om ons merk en de producten te ontwikkelen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden