Banner fotowedstrijd scheurkalender

Amazon gaat dronebezorging testen in Verenigd Koninkrijk

Deel dit artikel

,

Amazon gaat pakketbezorging via drones testen in het Verenigd Koninkrijk. De webwinkel heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de Britse overheid. Dat heeft Amazon maandagnacht bekendgemaakt.

Door de overeenkomst krijgt het bedrijf toestemming om verschillende nieuwe technieken te testen. Zo mogen dronepiloten van het Amerikaanse concern testvluchten maken waarbij drones buiten het zicht van de bestuurders vliegen. Ook gaat Amazon sensoren testen die ervoor moeten zorgen dat de drones zelf obstakels kunnen ontwijken.

Daarnaast krijgt de webwinkel toestemming om één piloot de controle te geven over meerdere drones die tegelijk vliegen. Volgens Amazon zal de test uitwijzen hoe drones op veilige wijze kunnen worden ingezet in de logistiek. Ook moet uit het experiment blijken of er nog nieuwe regulering nodig is voor de inzet van bezorgdrones.

Al in 2013 onthulde Amazon dat werd gewerkt aan bezorgdrones, onder de naam Prime Air. Het is onduidelijk wanneer de drones daadwerkelijk moeten gaan bezorgen aan consumenten.

Bron: NU.nl

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden