Actie banner

'Nieuw systeem maakt webpagina's 34 procent sneller'

Deel dit artikel

,

Onderzoekers aan de Amerikaanse universiteit MIT hebben een systeem bedacht dat het mogelijk moet maken om webpagina's gemiddeld 34 procent sneller te laten laden.

Het systeem, met de naam Polaris, maakt het voor webbrowsers duidelijker welke bestanden allemaal moeten worden gedownload om een pagina correct weer te geven.

Om een webpagina te tonen, downloaden browsers verschillende bestanden. Soms blijkt na het downloaden van die bestanden echter dat er nog extra bestanden moeten worden gedownload. Dat zorgt voor extra laadtijd.

Polaris zorgt ervoor dat browsers direct weten welke bestanden allemaal moeten worden binnengehaald. In feite krijgt de webbrowser al meteen een 'routekaart', zodat de route niet halverwege verder hoeft te worden uitgestippeld.

Het systeem werkt binnen Javascript en kan daarom worden toegepast zonder dat browsers een update hoeven te krijgen, aldus de onderzoekers. Zij zeggen dat hun manier om laadtijden te verkorten efficiënter is dan recente pogingen van onder meer Google om webpagina's sneller te maken door bestanden te comprimeren.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden