Actie banner

Mobiel bellen en internet goedkoper geworden

Deel dit artikel

,

De prijzen voor het gebruik van de mobiele telefoon zijn met meer dan 20 procent gedaald ten opzichte van januari 2010. Dat geldt zowel voor bellen en sms-en, als voor internetgebruik met je mobiel. Dat meldt het CBS.

Mobiel bellen werd in 2010 flink duurder. In dat jaar werd bij nieuwe abonnementen niet meer per seconde afgerekend. De beltijd werd afgerond naar boven op hele minuten. Langzamerhand is dat teruggedraaid en daalde de prijs weer. Ook de prijs voor het gebruik van internet op de mobiele telefoon is de laatste jaren in prijs gedaald.

Digitale telefonie in combinatie met internet en (vaak) televisie is de afgelopen jaren wel gestegen. De prijzen voor dergelijke bundels zijn nu 9 procent hoger dan in 2010.

De prijzen voor het abonnement en het bellen via een analoge telefoonlijn zijn flink gestegen. Aanvankelijk veranderden deze prijzen nauwelijks, maar vanaf halverwege 2012 werden de prijzen jaarlijks in stappen verhoogd. Het huidige niveau ligt meer dan een kwart hoger dan in 2010.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden