'Miljoenen gehackte Twitter-accounts te koop'

Deel dit artikel

,

Een hacker zegt de inloggegevens van miljoenen Twitter-accounts in handen te hebben. De database is te koop voor 10 bitcoins (ruim 5.000 euro). Dat meldt ZDNet donderdag.

De hacker zegt 379 miljoen accounts in handen te hebben, maar uit een analyse door LeakedSource zou blijken dat het om 32 miljoen unieke accounts gaat. De hacker zegt in 2015 in bezit te zijn gekomen van de gegevens, maar Twitter ontkent gehackt te zijn.

Volgens LeakedSource is het waarschijnlijker dat de inloggegevens zijn verzameld bij miljoenen mensen die zijn geïnfecteerd met malware. Die schadelijke software heeft vervolgens wachtwoorden van allerlei sites - waaronder Twitter - naar een centrale server gestuurd.

Kwetsbaar
ZDNet en LeakedSource hebben de wachtwoorden van verschillende gebruikers weten te verifiëren. Twitter stelt enkel dat recente hacks bij andere bedrijven - waaronder LinkedIn - ertoe hebben geleid dat Twitter-accounts met identieke wachtwoorden kwetsbaar zijn. Het sociale netwerk roept mensen op om een sterk en uniek wachtwoord te gebruiken.

Verschillende prominente Twitter-accounts zijn de afgelopen weken getroffen door hacks, vermoedelijk dankzij gelekte data van LinkedIn, Myspace en Tumblr. Onder meer Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, zangeressen Katy Perry en Lana Del Rey, rapper Drake en de American football-competitie NFL werden getroffen.

Woensdagnacht lijkt ook het account van Ev Williams, zelf een mede-oprichter van Twitter, te zijn misbruikt door hackers, die een bericht plaatsten over het "testen van de beveiliging".

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden