Microsoft vraagt patent aan voor modulair opbouwbare computer

Deel dit artikel

,

Microsoft heeft een patent aangevraagd voor een computer met vervangbare modules. Zo'n apparaat zou het voor mensen makkelijker maken om de computer uit te breiden of te upgraden.

Het patent is in juli vorig jaar aangevraagd en werd deze week gepubliceerd door de US Patent & Trademark Office, zo meldt Venturebeat. Een van de aanvragers van Microsoft is Tim Escolin, een ontwerper die betrokken is bij de ontwikkeling van Surface-apparaten. Onder Surface vallen de tablets van Microsoft en mogelijk binnenkort ook smartphones. Het is nog niet bekend wat Microsoft met het patent van plan is.

Lagen
Uit een afbeelding is op te maken dat de 'zelfbouwcomputer' bestaat uit een beeldscherm met daaronder verschillende lagen van computertechnologie met elk een aparte behuizing. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de processor, videokaart, geheugen, opslag en internetaansluiting elk een eigen laag hebben. Het is op die manier bijvoorbeeld mogelijk om de processor op een makkelijke manier te vervangen. De lagen worden op elkaar gestapeld en vastgehouden met magneten in de behuizing, zodat het geheel een toren vormt. Desktopcomputers zijn uit zichzelf ook al modulair. Zo is het mogelijk om vrijwel alle onderdelen uit een computerkast te vervangen. Veel mensen vinden dat moeilijk of te technisch.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden