Mattel komt met 3D-printer

Deel dit artikel

,

Speelgoedfabrikant Mattel komt met een betaalbare 3D-printer, gericht op kinderen. De ThingMaker 3D Printer gaat 300 dollar kosten en werkt in combinatie met een app gemaakt door Autodesk. Hij moet in de herfst van dit jaar op de markt komen.

De 3d-printer werkt in combinatie met een app voor Android en iOS, die Mattel in samenwerking met Autodesk heeft ontwikkeld. Deze ThingMaker Design App is al beschikbaar (Android en iOS) en werkt volgens de fabrikant ook in combinatie met 3d-printers van andere merken. De app zal designs bevatten en biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf objecten te ontwerpen.

Specificaties van de ThingMaker 3d-printer zijn nog niet bekend, maar USA Today sprak met de fabrikant op de New York Toy Fair en meldt dat de printer net als veel andere 3d-printers gebruikmaakt van pla-filament. Mattel gaat de spoelen zelf in verschillende kleuren leveren.

Het printen van een ring zou zo'n twintig minuten kosten, voor het fabriceren van een actiefiguur zou zo'n zes tot acht uur gerekend moeten worden. Het compartiment van de 3d-printer sluit zichzelf af tijdens het printen omwille van de veiligheid en na het printen trekt de printkop zich terug, zodat kinderen deze niet per ongeluk aan kunnen raken.

Met de komst van de 3d-printer blaast Mattel zijn ThingMaker-merk nieuw leven in. In 1960 kwam de eerste 'thingmaker' uit. Destijds ging het om een machine met mallen, waar kunststof in gegoten kon worden. Door dat te verhitten konden figuurtjes gemaakt worden. Het systeem is ook bekend onder de naam Creepy Crawlers.

Mattel zegt de ThingMaker 3D Printer in de herfst van 2016 te kunnen leveren. Volgens het persbericht zou de 3D-printer vanaf 15 februari vooruit te bestellen zijn via Amazon, maar op moment van schrijven is het apparaat daar nog niet te vinden. De adviesprijs bedraagt 299,99 dollar. Of Mattel plannen heeft om de 3D-printer in Europa uit te brengen is niet bekend.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden