Mattel komt met 3D-printer

Deel dit artikel

,

Speelgoedfabrikant Mattel komt met een betaalbare 3D-printer, gericht op kinderen. De ThingMaker 3D Printer gaat 300 dollar kosten en werkt in combinatie met een app gemaakt door Autodesk. Hij moet in de herfst van dit jaar op de markt komen.

De 3d-printer werkt in combinatie met een app voor Android en iOS, die Mattel in samenwerking met Autodesk heeft ontwikkeld. Deze ThingMaker Design App is al beschikbaar (Android en iOS) en werkt volgens de fabrikant ook in combinatie met 3d-printers van andere merken. De app zal designs bevatten en biedt gebruikers de mogelijkheid om zelf objecten te ontwerpen.

Specificaties van de ThingMaker 3d-printer zijn nog niet bekend, maar USA Today sprak met de fabrikant op de New York Toy Fair en meldt dat de printer net als veel andere 3d-printers gebruikmaakt van pla-filament. Mattel gaat de spoelen zelf in verschillende kleuren leveren.

Het printen van een ring zou zo'n twintig minuten kosten, voor het fabriceren van een actiefiguur zou zo'n zes tot acht uur gerekend moeten worden. Het compartiment van de 3d-printer sluit zichzelf af tijdens het printen omwille van de veiligheid en na het printen trekt de printkop zich terug, zodat kinderen deze niet per ongeluk aan kunnen raken.

Met de komst van de 3d-printer blaast Mattel zijn ThingMaker-merk nieuw leven in. In 1960 kwam de eerste 'thingmaker' uit. Destijds ging het om een machine met mallen, waar kunststof in gegoten kon worden. Door dat te verhitten konden figuurtjes gemaakt worden. Het systeem is ook bekend onder de naam Creepy Crawlers.

Mattel zegt de ThingMaker 3D Printer in de herfst van 2016 te kunnen leveren. Volgens het persbericht zou de 3D-printer vanaf 15 februari vooruit te bestellen zijn via Amazon, maar op moment van schrijven is het apparaat daar nog niet te vinden. De adviesprijs bedraagt 299,99 dollar. Of Mattel plannen heeft om de 3D-printer in Europa uit te brengen is niet bekend.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden