Microsoft port SQL Server naar Linux

Deel dit artikel

,

Microsoft brengt SQL Server naar Linux. Per direct is een preview van de basismogelijkheden van de relationele database beschikbaar. SQL Server voor Linux moet halverwege 2017 breed beschikbaar zijn.

De komst van SQL Server naar Linux maakt het aanbieden van een consistent dataplatform mogelijk, luidt het in Microsofts eigen woorden. De huidige beperkte release betreft nog een private preview, maar Microsoft zegt met zijn partners, de gemeenschap van gebruikers en klanten samen te werken om SQL Server voor Linux naar de markt te brengen.

Mark Shuttleworth, oprichter Canonical en Paul Cormier, topman van Red Hats Products & Technologies-divisie, verwelkomen de komst van SQL Server naar respectievelijk Ubuntu en Red Hat. Beide bedrijven werken met Microsoft samen aan de port.

Lang leek het ondenkbaar dat SQL Server naar Linux zou komen, maar de stap volgt op een reeks aankondigingen van Microsoft op Linux- en opensourcegebied. Zo bracht Microsoft Visual Studio Code al naar Linux, maakte het .Net Core opensource en ontwikkelde het zijn eigen Linux-distro Azure Cloud Switch. Ook ligt de aankondiging in lijn met de strategie om producten en diensten op zoveel mogelijk platforms beschikbaar te maken. Hiertoe kocht Microsoft onlangs crossplatformontwikkeltool Xamarin

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden