Actie banner

Microsoft: installeer Windows 10-update niet

Deel dit artikel

,

Microsoft heeft de uitrol van de Windows 10-update stopgezet voor al zijn gebruikers. Aanleiding is een aantal meldingen van gebruikers die merkten dat hun bestanden na de update zijn verdwenen.

Het techbedrijf maakte de update voor Windows 10 deze week beschikbaar. De update geeft gebruikers onder meer toegang tot de Your Phone-app. Daarmee kunnen zij sms'jes en foto's van Android-smartphones op hun computer bekijken.

Een aantal gebruikers dat de update heeft geïnstalleerd, merkte na afloop dat bestanden waren verdwenen. De documenten waren ook niet terug te vinden in een oude versie van Windows, een back-up die de software automatisch maakt na de installatie van een nieuwe versie.

Hoeveel mensen met de problemen te kampen hebben, is niet duidelijk. Microsoft spreekt op zijn website alleen van "geïsoleerde meldingen".

Het bedrijf roept gebruikers die de update gedownload hebben op om deze nog niet te installeren. Ook zegt het bedrijf met meer informatie te komen zodra een nieuwe versie van de Windows 10-update beschikbaar is.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden