Banner fotowedstrijd scheurkalender

HP bevestigt blokkeren merkloze inktpatronen

Deel dit artikel

,

Computerfabrikant HP heeft officieel gereageerd op berichten dat printers waar geen originele HP-inktpatronen in zitten niet meer werken. Consumenten klagen al langer dat HP-printers ineens geen goedkope, merkloze inkt meer accepteren.

In een aantal gevallen is dat inderdaad zo, stelt HP. Het bedrijf beroept zich op de bescherming van innovaties en intellectueel eigendom, maar zegt ook "de veiligheid van zijn producten voor klanten" te willen verbeteren.

Sinds eind vorig jaar is bij verschillende typen printers de software aangepast. Dat is gebeurd om de printers "te beschermen en de communicatie tussen cartridge en printer te beveiligen", staat in een verklaring van HP.

De betreffende printers werken ook nog met patronen die opnieuw gevuld zijn, mits die "beschikken over een originele HP-security chip. Andere cartridges werken mogelijkerwijs niet."

Soms zat het blokkeren van inktpatronen van andere merken geprogrammeerd in de originele software. Maar in sommige gevallen doet die blokkade zich voor na een update door de fabrikant.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden