Instagram komt met zwarte lijst tegen negatieve berichten

Deel dit artikel

,

Instagram heeft een nieuwe functie geïntroduceerd die ongewenste reacties moet tegengaan. Vanaf vandaag kunnen gebruikers van de mobiele app negatieve berichten automatisch laten verwijderen door middel van een speciaal filter. Het handmatig weghalen van reacties was al mogelijk.

Mensen die Instagram gebruiken kunnen nu een lijst samenstellen met woorden die geblokkeerd zullen worden. Daarmee kunnen scheldpartijen, beledigingen en andere negatieve discussies automatisch uit de applicatie worden geweerd. Reacties kunnen ook helemaal worden uitgezet.

De makers van Instagram vinden het belangrijk dat iedereen foto’s en filmpjes moet kunnen posten, zonder kritiek, intimidaties, bedreigingen of andere aanstootgevende berichten. "We willen dat Instagram een veilige en plezierige plaats is om jezelf uit te drukken."

Breder probleem
Negatieve reacties op sociale media zijn een groot probleem. Ook Twitter, Facebook en YouTube proberen het haatzaaien zo veel mogelijk terug te dringen. De bedrijven ondertekenden in mei een nieuwe richtlijn die ervoor moet zorgen dat negativiteit op de platformen eerder wordt aangepakt.

Naast het modereren van reacties heeft Instagram nog twee nieuwe functies toegevoegd aan de applicatie. Zo kunnen gebruikers inzoomen op foto's en is het mogelijk om teksten van kleur te voorzien.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden