Banner fotowedstrijd scheurkalender

Het nieuwe Hoofdbestuur van HCC stelt zich voor

Deel dit artikel

,

Sinds 3 juli 2023 is er een nieuw Hoofdbestuur, dat momenteel bestaat uit twee leden: Wijnand van Swaaij en Bart van Cleef. Hieronder stellen Wijnand en Bart zich kort voor en licht Wijnand de plannen voor de nabije toekomst toe.

Wijnand van Swaaij, Voorzitter ad-interim Hoofdbestuur
Mijn naam is Wijnand van Swaaij (rechts op de foto), ik ben 64 jaar oud en geboren en getogen in Rotterdam. Een van mijn grotere hobby’s is de voetbalclub Sparta Rotterdam, waarvan ik al bijna heel mijn leven een seizoenkaart heb. Ik heb in mijn jonge jaren tijdens mijn studietijd American Football gespeeld in België, op semiprofessioneel niveau.

Ik lees graag, met name Nederlandse literatuur uit de periode 1880-1940 en ik maak met veel plezier af en toe een stedentrip met mijn vrouw Elena. Begin jaren ’80 van de vorige eeuw heb ik een bedrijfsjuridische opleiding gevolgd en afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In de periodes 2014-2018 en 2021-2022 heb ik op het Verenigingsbureau gewerkt, dus ik heb een redelijk inzicht in het reilen en zeilen van de vereniging. Voordat ik in 2014 bij HCC begon op de Ledenadministratie, heb ik onder andere bij Unilever, ING, NRC Handelsblad, SNS REAAL gewerkt.

Bart van Cleef, Secretaris ad-interim Hoofdbestuur
Mijn naam is Bart van Cleef (links op de foto), ik ben in 1957 geboren in Limburg en al ongeveer tien jaar lid van HCC. Na de lagere en middelbare school heb ik HTS-werktuigbouw gedaan. Vervolgens ben ik overgestapt naar de Technische Universiteit Eindhoven in de richting werktuigbouw en daar ben ik afgestudeerd op informatica. Ik ben daarna bij OCE-kopieerapparatenfabriek gaan werken als productievoorbereider. Op 1 januari 1991 ging ik aan de slag bij het Nederlands Normalisatie Instituut; daar heb ik machinebouw gedaan.

Een grote hobby van mij is schaken. In de schaakwereld heb je veel toepassingen met computers. Niet alleen schaken tegen computers, ook wedstrijdsystemen draaien erop. Dus toernooien draaien met bepaalde wedstrijdsystemen als je geen tijd hebt en iedereen tegen iedereen laten spelen, bijvoorbeeld. Hier geef ik zelf ook presentaties over. Daarnaast geef ik twee keer in de maand schaakles aan senioren.

Plannen van het Hoofdbestuur
Wijnand van Swaaij: Dit Hoofdbestuur wil veel meer direct contact met de HCC-vrijwilligers in het hele land: van Groningen tot Zeeland en van de kop van Noord-Holland tot Zuid-Limburg en Vlaanderen. Maar dat niet alleen, we willen contact met zoveel mogelijk leden van HCC. Wij zullen regelmatig HCC-bijeenkomsten bezoeken en met de aanwezige vrijwilligers en leden in gesprek gaan. Wij willen graag hun wensen en verwachtingen horen en indien mogelijk daarmee aan de slag gaan. Ook zullen er in 2024 weer de VvI/VvR-bijeenkomsten (Vergadering van Interessegroepen / Vergadering van Regio’s, red.) georganiseerd worden. Of dat dit weer zal plaatsvinden in Utrecht, zoals in het verleden het geval was, of dat de bijeenkomsten meer geografisch verdeeld dienen te worden, zullen we onderzoeken. De eerstvolgende VvI/VvR zal in ieder geval wel in Utrecht plaatsvinden, en wel in het eerste kwartaal van 2024.

Ook zullen wij als Hoofdbestuur inventariseren of woensdagavond het meest geschikt is voor die bijeenkomsten, of dat wellicht bijvoorbeeld de zaterdagochtenden de voorkeur krijgen. Als Hoofdbestuur willen wij graag ook de HCC-leden leren kennen die geen vrijwilligersfunctie binnen de vereniging hebben. Te denken valt bijvoorbeeld aan het uitnodigen van nieuwe leden op een speciaal voor hen bestemde presentatie op de HCC!kennisdag of op andere bijeenkomsten, om ook hen te enthousiasmeren voor vrijwilligersrollen binnen onze mooie vereniging. Vele handen maken immers licht werk. Daarnaast gaat dit Hoofdbestuur zich veel meer dan in het verleden richten op externe acties en mogelijke samenwerkingen met andere zowel landelijke, regionale als lokale organisaties. Hiervoor zijn inmiddels al de eerste contacten gelegd. Indien nodig zullen er ook externe (marketing)bureaus hiervoor benaderd worden. Het doel is om meer nieuwe leden te werven en de huidige leden te behouden, waardoor HCC nog vele jaren zal bestaan en haar leden van dienst kan blijven met interessante onderwerpen, leerzame en ook gezellige bijeenkomsten en natuurlijk ons prachtige, tweemaandelijkse magazine PC-Active. In 2027 zal HCC 50 jaar bestaan, maar dit Hoofdbestuur gaat zijn uiterste best doen dat de vereniging ook de 60 jaar en daarna de 75 jaar (en nog veel verder) zal halen!

In het kader van transparantie zal het Hoofdbestuur regelmatig via de tweewekelijkse Kader- en Kernleden Nieuwsbrief, maar ook regelmatig via de wekelijkse algemene HCC!nieuwsbrief, zowel de vrijwilligers als ook de overige ongeveer 35.000 leden op de hoogte houden van verwikkelingen en ontwikkelingen binnen de vereniging. Daarnaast zal het Hoofdbestuur, samen met de medewerkers van het Verenigingsbureau, ervoor zorgen dat Kadernet weer goed up-to-date en gebruikersvriendelijker wordt. Naar verwachting zal Kadernet in de loop van 2024 een stuk verbeterd zijn.

Aanvulling Hoofdbestuur
Op dit moment bestaat het Hoofdbestuur uit slechts twee leden. We zoeken daarom versterking. Wie interesse heeft om in 2024 het Hoofdbestuur te komen versterken of eerst nog meer daarover wil weten, mag een mail sturen naar 

Vacatures Ledenraad
Momenteel zijn er twee – en binnenkort drie – vacatures in de Ledenraad. We zoeken daarom ook voor daar versterking. Wie interesse heeft om in 2024 zitting te nemen in de Ledenraad of eerst nog meer daarover wil weten, kan ook hiervoor een mail sturen naar