Heb jij al IPv6?

Deel dit artikel

,

Voor een artikel in PC-Active willen we van zoveel mogelijk gebruikers horen of in hun woonplaats door providers al IPv6 getest wordt. Daartoe hebben een PDF gemaakt met vragen en uitleg hoe te testen.Voor het artikel zijn vragen die leven over IPv6 ook interessant.

De reden achter dit artikel is als volgt. Op 18 maart 2015 had RIPE geen IPv4-adressen meer https://www.ripe.net/publications/ipv6-info-centre/about-ipv6/ipv4-exhaustion om uit te delen. Als nu een nieuwe - geen onderdeel van KPN of Ziggo - provider zou starten, moeten zij IPv6 gaan gebruiken. Op XS4ALL na hebben zowel Ziggo als KPN plus al hun dochters officieel geen IPv6 ondersteuning. Er wordt al jaren beloofd dat ze het gaan invoeren, maar op een paar nauwelijks bekende testen na is het stil geworden.

Omdat IPv6 en IPv4 niet rechtstreeks met elkaar communiceren moeten er trucs bedacht worden en dat gaat problemen opleveren. Een nieuwe provider kan dus niet op een eerlijke manier concurreren, want zij zullen de schuld krijgen van alles wat niet werkt. Het is dus in ons eigen belang om van providers te eisen dat zij IPv6 gaan ondersteunen, ook al lijkt alles op dit moment prima te werken met IPv4.

>> Bekijk de vragenlijst in pdf

De stappen kunnen volgen? Stuur je bevindingen en eventuele vragen vóór 1 november naar

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden