Heb jij al een AOV afgesloten om problemen te mijden?

Deel dit artikel

,

Als je zelfstandig ondernemer bent, moet je niet alleen denken aan hoe je werk binnenhaalt, maar ook aan wat je moet regelen wanneer je niet meer in staat bent om te werken. Voor de meeste ondernemers geldt namelijk dat wanneer ze ziek thuis komen te zitten, zij ook geen inkomsten meer kunnen genereren. Daardoor kunnen zij van de regen in de drup komen, want hoe moet je dan bijvoorbeeld de huur of je hypotheek betalen? Gelukkig kun je een vangnet maken, want je kunt een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Wij laten je zien wat de voordelen van zo’n verzekering zijn en ook wat de alternatieven zijn.

Heb jij dus nog niets geregeld, dan kun je na het lezen van dit artikel gelijk je zaakjes goed gaan regelen. Je zult zien dat dat niet alleen zekerheid geeft, maar ook gemoedsrust biedt. 

De AOV is het perfecte vangnet dat je nodig hebt als je ziek wordt
Je kunt zomaar ziek worden en langdurig uit de running zijn. Dat betekent ook dat je geen inkomsten meer hebt, terwijl je vaste lasten waarschijnlijk gewoon hetzelfde blijven. Het is daarom altijd verstandig om een buffer achter de hand te houden, zodat je de eerste klappen eenvoudig kunt opvangen. Sluit je een AOV af, een arbeidsongeschiktheidsverzekering, dan kun je na verloop van tijd je vaste lasten betalen met deze verzekering. Hierdoor voorkom je dat je misschien ook nog uit je woning gezet wordt, omdat je de huur of hypotheek niet meer kunt betalen. Stress kan je genezing fors in de weg staan en geldzorgen zijn voor veel mensen de belangrijkste reden voor stress. Zorg er daarom altijd voor dat je een AOV hebt, want dit voorkomt heel veel problemen en de kans is ook aanzienlijk groter dat je sneller zult genezen wanneer je ziek bent omdat je geen stress meer hebt. Hierdoor kun je ook sneller de draad weer oppakken.

Zijn er ook alternatieven beschikbaar voor de AOV?
Misschien vind je een AOV iets te veel van het goede en wil je liever iets voordeligers afsluiten. In dat geval kun je eens kijken of een AOV broodfonds iets voor je is. Dit is vaak laagdrempelig, maar nog altijd heel effectief. Je legt namelijk met een relatief klein aantal mensen iedere maand geld in en wie ziek wordt, kan dit geld gebruiken om de kosten te dekken. Het voordeel hiervan is dat het voordeliger is, maar het nadeel is wel dat je bij langdurige ziekte waarschijnlijk niet voldoende hebt aan een broodfonds. Voor sommige mensen is een broodfonds daarom niet geschikt omdat hun werk een relatief hogere kans met zich meebrengt op langdurige ziekte. Voorkom dit dus en zorg dat je een vangnet hebt. 

Stel een verzekering op maat samen: het is zo geregeld
Het kan misschien lastig zijn om een goede verzekering af te sluiten. In dat geval raden we je aan om eens met een adviseur te gaan praten. Deze kan met jou naar jouw situatie kijken, naar de risico’s die je loopt en hoe je jezelf daartegen kunt beschermen. Weet je al wat je nodig hebt? Dan kun je even naar de site van je verzekeraar gaan om daar je polis vandaag nog af te sluiten. Je kunt dit zelf eenvoudig en snel regelen, maar je kunt ook hulp vragen. 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden