Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hartmonitor die als 'tweede huid' om je hand past

Deel dit artikel

,

De Japanse professor Takao Someya heeft een hartmonitor ontwikkeld die zo dun is dat hij als een tweede huid om je hand past.

Het apparaat is dun, heeft ledlampjes en kan direct op het lichaam worden geplakt: een medische monitor om de gezondheid van ouderen en zwakke mensen in de gaten te houden. Via een mobiele telefoon of computer kunnen de gegevens worden verstuurd naar bijvoorbeeld artsen of familieleden die ver weg wonen.

Het apparaat, dat op de rug van de hand moet worden geplaatst, kan onder meer hartscans doen die nu alleen nog maar in een ziekenhuis kunnen worden uitgevoerd. In noodgevallen zou familie bij het ontvangen van een bericht meteen actie kunnen ondernemen.

Professor Someya noemt het een soort tweede huid van maar één millimeter dik. Het is zo licht dat gebruikers ervan uiteindelijk vergeten dat ze het dragen. Volgens Someya is een veertje nog zwaarder, maar is het tegelijkertijd verrassend sterk.

De professor hoopt dat zijn uitvinding wordt doorontwikkeld voor nieuwe toepassingen voor sporters en het bedrijfsleven.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden