Actie banner

Google haalt 'afbeelding bekijken'-knop weg

Deel dit artikel

,

Google heeft de 'afbeelding bekijken'-knop verwijderd uit de fotozoekresultaten van de website.

Dat heeft het zoekbedrijf bekendgemaakt. De knop is vervangen voor een optie om de site van een afbeelding te bezoeken.

De oude knop liet gebruikers het rechtstreekse webadres van een afbeelding openen. Fotowebsite Getty Images zei dat de optie werd misbruikt om op grote schaal beelden zonder toestemming te downloaden.

Schikking
Google kondigde afgelopen week een schikking aan, die het zoekbedrijf in staat stelt foto's van Getty Images in zoekresultaten te tonen. Eén van de voorwaarden van de schikking was het verwijderen van de 'afbeelding bekijken'-knop.

Hoewel de knop is verwijderd, kunnen gebruikers alsnog de directe link naar een afbeelding openen. Door met de rechtermuisknop op een afbeelding te drukken en via het geopende menu de afbeeldingslink te kopiëren, kan deze in de adresbalk worden geplakt om de plaat te openen. Eenvoudiger nog is om de optie Afbeelding openen in een njieuw tabblad te kiezen

Op de melding hierover van Google op Twitter zijn de reacties niet mals. Gebruikers geven aan andere zoekmachines te zullen gebruiken, dat Google zich door Getty laat ringeloren en vragen zich af om hoeveel  geld het gaat.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden