Google kondigt Pixel en Pixel XL smartphones aan

Deel dit artikel

,

Google heeft op zijn presentatie in San Francisco een nieuwe smartphone aangekondigd: de Google Pixel. Het is de opvolger van de Nexus-lijn en wordt onder het merk Google uitgebracht. Veel informatie die al eerder verscheen over de Google Pixel, zoals het uiterlijk, blijkt te kloppen.Google Pixel XL
De smartphone komt uit in twee varianten en drie verschillende kleuren. Het gaat om de Google Pixel en Google Pixel XL. Het verschil zit ‘m in het schermformaat. De Pixel heeft een 5-inch scherm en de Pixel XL één van 5,5 inch.

De telefoons krijgen een Snapdragon 821-processor, die maximaal 2,15 GHz klokt. De hoeveelheid werkgeheugen is 4 GB en je kunt kiezen tussen 32 en 128 GB opslaggeheugen. De batterijen hebben een inhoud van 2770 en 3450 mAh. Binnen 15 minuten kun je beide toestellen opladen tot 7 uur aan accuduur. Beide smartphones hebben aan de achterkant een vingerafdruksensor.

Google Assistent
Brain Rakowski van het Software Management Team van Google, lichtte vooral de nieuwe functies van de Google Pixel toe. Zo is het de eerste smartphone met Google Assistent, dat volkomen spraakgestuurd kan werken. Google Assistent is de sterk verbeterde opvolger van Google Now, die je wellicht al kent van Android. Deze nieuwe assistent van Google kan op basis van de context precies de informatie aan je geven die je nodig hebt, en snapt echt waar je het over heeft. De assistent werkt samen met apps en is altijd toegankelijk middels de homeknop of je stem.

Camera
De telefoon heeft een uitgebreide camera-app waarmee je ‘burst’ foto’s kunt maken en bovendien over HDR beschikt. Of, zoals Google dat noemt: HDR+, dat voor een betere beeldkwaliteit moet zorgen. Foto’s schiet je aan de achterkant in 12,3 megapixel. En volgens sommigen is het met afstand de beste smartphonecamera tot nu toe.

Zoals verwacht draait de Google Pixel op Android 7.1 Nougat. Een van de pluspunten van dit besturingssysteem is dat je de smartphone kunt updaten zonder dat hij dan onbruikbaar wordt. Dit omdat er altijd een deel opslagruimte wordt gereserveerd voor het updaten. Eigenaren van een Google Pixel kunnen onbeperkt hun foto’s, video’s en andere bestanden opslaan in de cloud.

De Google Pixel en Pixel XL zijn al te bestellen in onder andere Canada, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië. Hij is verkrijgbaar vanaf 649 dollar, maar het is nog onbekend wat de prijs in euro’s wordt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden