Google Fotoscan digitaliseert analoge foto's met ai

Deel dit artikel

,

De Google-app Fotoscan gebruikt kunstmatige intelligentie via de camera van een smartphone om scans van analoge foto's in hoge resolutie te maken.

Met Fotoscan van Google Foto's maken gebruikers niet simpelweg een digitale foto van een analoge foto, maar leggen zij de afbeelding in vijf foto's vast. Eerst wordt een totaalfoto gemaakt, daarna leggen gebruikers de foto in vier kwarten vast.

Die vijf foto's worden door de app samengesteld tot één digitale foto. Kunstmatige intelligentie zorgt ervoor dat de witbalans correct is, de beeldverhouding en de rotatie juist en dat de kleuren kloppen.

Bovendien worden schittering en glans automatisch van de foto verwijderd. Die zaken zijn normaal gesproken vaak te zien wanneer een digitale foto van een analoog exemplaar worden gemaakt.

De foto's kunnen op de telefoon van de gebruiker worden opgeslagen, of direct naar Google Foto's worden geüpload. De app laat meerdere foto's achter elkaar scannen, en biedt daarna de mogelijkheid om de resultaten te bewaren.

De app is gratis beschikbaar voor Android en voor iOS (gratis)

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden