Bunq-app maakt betalen met handherkenning mogelijk

Deel dit artikel

,

De Nederlandse bank Bunq laat zijn klanten overschrijvingen doen met handherkenning. De bank zegt wereldwijd de eerste te zijn die deze technologie inzet.

Om een overschrijving te doen, moeten gebruikers vier vingers van één hand voor de camera van hun smartphone houden. De app – die werkt met technologie van het Amerikaanse bedrijf Veridium – herkent vervolgens of het inderdaad gaat om de hand van de rekeninghouder.

Eerder konden gebruikers van de Bunq-apps al betalingen goedkeuren met een vingerafdruk of via gezichtsherkenning. Volgens de bank werkt de nieuwe technologie in alle omstandigheden, ook in het donker. Met de flits kan een hand nog altijd worden herkend.

Volgens Veridium is het herkennen van vier vingers bovendien veiliger dan het herkennen van een enkele vingerafdruk met de scanner die op steeds meer smartphones aanwezig is.

Slice

Bunq heeft zijn mobiele apps ook vernieuwd. Het wordt onder meer mogelijk om pinpassen over te zetten van één rekening naar een ander. Ook kunnen overboekingen worden gedaan op basis van contacten uit het adresboek, in plaats van IBAN-nummers.

Verder introduceert Bunq dinsdag een nieuwe app: Slice. Daarmee kunnen groepen vrienden rekeningen delen. De app staat los van Bunq en kan ook door klanten van andere banken worden gebruikt.

Bunq bestaat later deze maand één jaar. In die tijd heeft de bank ruim een miljoen betalingen verwerkt - naar eigen zeggen een "onverwachts groot aantal". Bunq-klanten kunnen hun rekeningen alleen via een app raadplegen. Het bedrijf heeft geen fysieke filialen.

Vorig jaar werd Bunq de eerste nieuwe, onafhankelijke bank met een bankvergunning sinds de oprichting van de DSB, een decennium eerder. De bank wil niet zeggen hoeveel mensen een rekening hebben.

NB in de komende editie van PC-Active, nummer 291 die binnenkort verschijnt, lees je nog meer over bunq en (online) betalen!

 

Lees ook: Inloggen met je bankgegevens

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden