Bunq-app maakt betalen met handherkenning mogelijk

Deel dit artikel

,

De Nederlandse bank Bunq laat zijn klanten overschrijvingen doen met handherkenning. De bank zegt wereldwijd de eerste te zijn die deze technologie inzet.

Om een overschrijving te doen, moeten gebruikers vier vingers van één hand voor de camera van hun smartphone houden. De app – die werkt met technologie van het Amerikaanse bedrijf Veridium – herkent vervolgens of het inderdaad gaat om de hand van de rekeninghouder.

Eerder konden gebruikers van de Bunq-apps al betalingen goedkeuren met een vingerafdruk of via gezichtsherkenning. Volgens de bank werkt de nieuwe technologie in alle omstandigheden, ook in het donker. Met de flits kan een hand nog altijd worden herkend.

Volgens Veridium is het herkennen van vier vingers bovendien veiliger dan het herkennen van een enkele vingerafdruk met de scanner die op steeds meer smartphones aanwezig is.

Slice

Bunq heeft zijn mobiele apps ook vernieuwd. Het wordt onder meer mogelijk om pinpassen over te zetten van één rekening naar een ander. Ook kunnen overboekingen worden gedaan op basis van contacten uit het adresboek, in plaats van IBAN-nummers.

Verder introduceert Bunq dinsdag een nieuwe app: Slice. Daarmee kunnen groepen vrienden rekeningen delen. De app staat los van Bunq en kan ook door klanten van andere banken worden gebruikt.

Bunq bestaat later deze maand één jaar. In die tijd heeft de bank ruim een miljoen betalingen verwerkt - naar eigen zeggen een "onverwachts groot aantal". Bunq-klanten kunnen hun rekeningen alleen via een app raadplegen. Het bedrijf heeft geen fysieke filialen.

Vorig jaar werd Bunq de eerste nieuwe, onafhankelijke bank met een bankvergunning sinds de oprichting van de DSB, een decennium eerder. De bank wil niet zeggen hoeveel mensen een rekening hebben.

NB in de komende editie van PC-Active, nummer 291 die binnenkort verschijnt, lees je nog meer over bunq en (online) betalen!

 

Lees ook: Inloggen met je bankgegevens

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden