Actie banner

Google Assistant is nu tweetalig

Deel dit artikel

,

De Google Assistant heeft de nodige taalcursussen gevolgd voor de nieuwste update. Vanaf nu kunnen gebruikers in twee talen tegelijk tegen de digitale assistent spreken.

Meerdere talen begrijpen en spreken vormt voor de mens vaak genoeg al een probleem. Ook de Google Assistant kon je tot op heden maar in één taal tegelijk commando’s geven, maar daar is nu verandering in gekomen. Google heeft op de IFA in Berlijn bekendgemaakt dat zijn digitale assistent voortaan in twee talen tegelijk kan bedienen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor meertalige families of bij het aanleren van een nieuwe taal.

Nog beperkt
Deze meertaligheid is meteen beschikbaar in de nieuwste update, maar is voorlopig nog niet beschikbaar voor alle talencombinaties, al is dit wel het uiteindelijke doel van Google. Na deze eerste taalupdate zal de nieuwe functie van de Google Assistant te gebruiken zijn voor het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans of Japans. De digitale assistent kan nog geen Nederlands combineren met een andere taal, maar hij spreekt ook pas een maand Nederlands.

Bekijk ook een video

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden